Interessante links

Hier vind je interessante links naar andere websites, hulpverleners, en welzijn. Vind je niet wat je zoekt, geef dan een seintje, of neem even contact op. Ik zal je graag verder helpen. Heb je zelf een interessante link dat erbij moet horen, geef dan ook een seintje.

Link naar Uw Bemiddelaars home pageEen vereniging van erkende bemiddelaars, verspreid over gans Vlaanderen. Als deskundige bemiddelaars helpen wij onze cliënten om op de meest betrokken en professionele wijze een oplossing te vinden voor hun conflict. Wij werken samen met collega-bemiddelaars om bemiddeling beter kenbaar te maken en zo een alternatief aan te bieden voor het oplossen van conflicten.
Link naar Konnect-it homepageEen netwerk van hulpverleners in verschillende domeinen. Ook de website ikzoekhulp.be is een initiatief van Konnekt-it. De leden van Konnekt-it bieden ook vormingen aan voor het grote publiek via dezelfde websites.
Link naar KadodderKadodder begeleidt gezinnen met kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in hun zoektocht naar antwoorden, binnen de ganse provincie Antwerpen. Daarnaast biedt Kadodder ook individuele, gespecialiseerde opvang die zorgt voor zinvolle bezigheden in de vertrouwde omgeving van de persoon met een beperking. Kadodder biedt ook outreach aan ondersteuners van personen met een verstandelijke beperking. Wij begeleiden hoofdzakelijk aan huis.
Meerdere hulpverleners in verschillende domeinen kunnen beroep doen op de dienst cliëntoverleg bij Jongerenwelzijn. Zij stemmen de belangen van het kind af op de juiste hulpverlening. Zij zullen ook bemiddelen tussen de cliënten en de hulpverleners onderling. Aanmelding dient te gebeuren met toestemming van minstens één van de cliënten.
Tijdens de week van de bemiddeling 2019 geeft Wilfried Mestdagh een aantal interessante opleidingen voor bemiddelaars, maar ook voor medewerkers van de eerstelijnsbijstand, advocaten. De workshops gaan door in het Kasteel van Schoten in de derde week van oktober. Bemiddelaars en advocaten krijgen hiervoor punten voor hun permanente opleiding van FBC en OVB.