De methode Hobin – on demand webinar – voor advocaten

De Methode Hobin verscheen onlangs in de media als de berekeningsmethode die uniformiteit zal verschaffen.

Vaststaat dat er vooruitgang is met deze Hobin-calculator die een wettelijke fundering heeft en kan gebruikt worden in standaardsituaties zodat er voorspelbaarheid kan zijn binnen deze situaties.

Tijdens deze online studiemiddag overloop ik graag met jullie het wettelijk kader om van daaruit de calculator praktisch toe te lichten en inzetbaar te maken bij het berekenen van alimentatie voor kinderen.

Daarnaast komen ook de andere bestaande calculators aan bod met hun nut en hun verschillen, en tenslotte de methode Mestdagh, zijnde in aanvulling op de methode Hobin in geval van bijzondere omstandigheden of bij nood aan een nog verdiepender maatwerk ten dienste van cliënten.

Na het volgen van dit seminarie zal u perfect geüpdatet zijn.

Programma

Het webinar duurt 3 uur en omvat de volgende punten:

  • overzicht van het wetgevend kader;
  • de huidige onderhoudsgeldcalculators en hun werking;
  • hoe geschiedt een alimentatieberekening;
  • de methode Hobin in detail;
  • de verschillen tussen Hobin en de andere calculators;
  • uitbreiding methode Hobin door Wilfried Mestdagh naar de splitsing verblijfsgebonden en -overstijgende kosten;
  • praktische voorbeelden zowel manueel, met de onderhoudsgeldcalculator op de site van Wilfried Mestdagh als op de site van hoven en rechtbanken;
  • in de calculator van hoven en rechtbanken zijn er wat dingen weggelaaten – welke invloed heeft dat.

Opleidingspunten

Deze opleiding is specifiek gericht op advocaten. U krijgt drie standaardpunten permanente opleiding van de OVB bij het volgen van deze opleiding.

Instructies

U schrijft zich in met het inschrijvingsformulier hieronder. Na ontvangst van betaling (afhankelijk hoe u betaald is dit onmiddellijk) krijgt u per e-mail een exclusieve link om het webinar te volgen. Deze link is gepersonaliseerd en kan niet doorgegeven worden aan derden. Geef me even tijd om die link aan te maken. Ik zie dagelijks alle e-mail en betalingen na. Vanaf november zou deze procedure automatische moeten lopen, doch door een software upgrade bij Mollie kan dit nu even niet.

Achteraf krijg je per e-mail de factuur, het aanwezigheidsattest, en het evaluatieformulier van het OVB.

U kijkt naar het webinar wanneer u wilt – het is ingericht als on demand. U kan zelf pauzes inlassen tussendoor. Tegen het einde krijgt u een vraag te beantwoorden met ja of nee. Dit is verplicht voor het OVB ter controle op uw aanwezigheid.

Tijdens het webinar mag u vragen stellen per chat. Deze zal ik achteraf beantwoorden per email.

Inschrijven

De voornaam en naam die je invult wordt gebruikt voor de attesten en facturatie. Moet er gefactureerd worden op een andere naam als de naam van de deelnemer, gelieve dat dan duidelijk te specificeren in de opmerking.

De factuur en de aanwezigheidsattesten stuur ik achteraf naar je op per E-mail.

De betaling loopt via Mollie. Ik heb lang gezocht naar een betaalbaar online betaalsysteem en mijn keuze is daarop gevallen. Maak je dus niet ongerust als je ziet dat de betaling naar Amsterdam gaat – Mollie schrijft dagelijks de betalingen over naar mij, ik krijg op mijn website een volledig overzicht van de inschrijvingen – en dat bespaart mij een hoop werk.

Vragen

Heb je vragen hierover, stuur me dan een e-mail of gebruik het contactformulier.

Andere opleidingen

Tijdens de week van de bemiddeling zijn er nog een aantal interessante opleidingen. Deze zijn echter specifiek gericht op bemiddelaars doch mogelijk ook nuttig voor advocaten. Zie hiervoor deze pagina.