Oor voor zorg

Tijdens de coronacrisis werken onze zorgverleners, maar ook vele andere essentiële beroepen dapper door onder grote druk. Oor voor zorg is opgericht om deze hulpverleners een luisterend oor te bieden in deze moeilijke tijden.

Een aantal bemiddelaars en coaches hebben de handen in elkaar geslagen en een telefonische hulplijn opgericht met de naam “oor voor zorg”. Alle personeel van zorginstellingen kan daar anoniem terecht om hun verhaal te vertellen. Praten helpt!

Anonieme vrijwilligers nemen de telefoon op. Zij hebben een speciale opleiding hiervoor genoten. De telefoonnummer van de oproeper is voor niemand zichtbaar. Het is ten slotte de bedoeling dat alles anoniem blijft. De hulpverleners luisteren vervolgens empathisch en hebben geen oordeel. Indien nodig zullen ze doorverwijzen.

Oor voor zorg denkt niet alleen aan dokters en verplegend personeel in ziekenhuizen. Maar aan alle andere zorgverleners die onder dezelfde druk staan.

De hulplijn is iedere werkdag beschikbaar van 19 tot 21 uur. Voor meer informatie kijk even op www.oorvoorzorg.be. Je kan oor voor zorg bereiken op het nummer 078 48 35 65. Je betaalt slechts het tarief van een zonaal gesprek. Ten slotte kan je ook bellen of chatten met Tele-onthaal. Tele-onthaal is te bereiken op het nummer 106. De website is www.tele-onthaal.be.

Heb je zin om mee te werken aan dit mooie doel? Bekijk dan zeker even dit document.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *