Permanentie bemiddeling tijdens Corona maatregelen

Bij problemen in de corona tijden kan je altijd bellen naar het nummer 03 257 88 88

Door de Corona maatregelen blijven heel wat mensen noodgedwongen samen thuis. Dit toestand kan heel wat spanningen veroorzaken in het gezin. Soms zijn er conflicten bij ouders die gescheiden zijn in verband met de kinderen. Immers door de corona maatregelen kunnen sommige afspraken niet nageleefd worden. Daarvoor hebben we een permanentie opgericht.

Samen met het platform van vrijwillige bemiddelaars die de trajectkeuzegesprekken voeren in de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen, zijn we begonnen aan een permanentiedienst. Deze dienst is voor bemiddelende interventies in het kader van de Corona maatregelen.

Deze interventies zijn kosteloos en kunnen gaan over een brede familiale context. De gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk en de bemiddelaar is gebonden door zijn beroepsgeheim. Ook jongeren of kinderen die het moeilijk hebben in deze Corona tijden mogen ook bellen.

Mensen die het moeilijk hebben tijdens de lockdown kunnen naar het nummer 03 257 88 88 bellen. De oproep is volledig anoniem. De hulpverleners kunnen jouw nummer niet zien. Wij zijn beschikbaar alle dagen behalve zon- en feestdagen van 9 uur tot 22 uur.

De permanentiedienst wordt bezet door meer dan 20 vrijwilligers. We blijven beschikbaar minstens gedurende de lock-down, en minstens tot 18 mei, en nog enige tijd erna. Ga het gesprek aan, praten helpt!

Zie ook dit document voor bijkomende info. Doorverwijzers die graag bijkomende inlichtingen wensen kunnen contact met mij opnemen of een e-mail sturen naar permanentie.bemiddeling.antw@gmail.com. Uiteraard is dit mail adres ook beschikbaar voor mensen die hulp nodig hebben.

Met dank aan de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen om ons dit nummer ter beschikking te stellen. Dank ook aan Lieve Lagae om heel de permanentie mee in elkaar te knutselen. Ook speciale dank aan de firma Sonal om voor ons een professionele virtuele telefooncentrale te organiseren. En ten slotte, maar vooral, ook dank aan alle vrijwilligers die zich inzetten om deze dienst te bemannen.

Sonal, professionele telecommunicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *